Sistem operasi komputer: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: klebu → kalebu
(→‎top: éjaan, replaced: antara liya → antarané)
(→‎top: éjaan, replaced: klebu → kalebu)
Ing [[Ilmu komputer]], '''Sistem operasi''' (''operating system'' asring dicekak :''OS'') iku [[piranti lunak]] sistem sing ngontrol lan ngatur [[piranti agal]] sarta operasi-operasi dhasar sistem, klebukalebu nglakokaké aplikasi.
 
Umumé, sistem operasi iku piranti alus ing lapisan pisanan sing manggon ing [[memori]] [[komputer]] nalika komputer diuripaké. piranti alus iki banjur ngatur layanan inti umum kanggo piranti-piranti alus sing lumaku sabanjuré. Sing diatur iku antarané: aksès panyimpenan memori, manajemen memori, pengaturan tugas, lan tampilan kanggo panganggo.
352.737

besutan