Asem jawa: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: klebu → kalebu
(→‎top: éjaan, replaced: klebu → kalebu)
'''Asem jawa''' iku sajinis [[woh]] sing rasané [[kecut]]; biasa dipigunakaké minangka bumbu masak, contoné masakan [[jangan asem]].
 
Asem jawa dikasilaké saka [[wit]] sing jeneng ilmiahé '''''Tamarindus indica''''', klebukalebu [[familia|suku]] Fabaceae (Leguminosae). [[Spesies]] iki minangka siji-sijiné anggota [[genus|marga]] ''Tamarindus''. Jeneng liya asem jawa yakuwi asam ([[basa Melayu]]), ''asam'' ([[basa Indonésia]]), ''sampalok'' ([[Filipina|Tagalog]]), ''ma-kham'' ([[Thailand|Thai]]), lan ''tamarind'' ([[basa Inggris|Ingg.]]). Woh sing wis tuwa lan mateng banget diarani ''asem kawak''.
<!--
Gunane asem Jawa
352.737

besutan