Rosales: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: klebu → kalebu (2)
(→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning (6), sajroning → sajeroning)
(→‎top: éjaan, replaced: klebu → kalebu (2))
}}
[[Gambar:חורשת המייסדים - גבעת השבשבת חיפה 02 2013 (19).JPG|jmpl|Rosales]]
'''Rosales''' iku [[Ordo (biologi)|bangsa]] [[tetanduran ngembang]] sing klebukalebu sajeroning klad [[eurosids I]], [[rosids]], [[core eudicots]], lan [[eudicots]] ([[Sistem klasifikasi APG II]]). Bangsa iki uga diakoni minangka [[takson]] sajeroning [[sistem klasifikasi Cronquist]] lan kacakup sajeroning [[kelas (biologi)|anak kelas]] [[Rosidae]], [[kelas (biologi)|kelas]] [[Magnoliopsida]].
 
Rosales sajeroning sistem APG II adoh banget béda anggota-anggotané yèn dibandhingaké karo sajeroning sistem Cronquist. Saliyané [[Rosaceae]], praktis kabèh suku sing klebukalebu Rosales versi Cronquist dialihaké menyang bangsa-bangsa liyané, sauntara sajeroning sistem APG II Urticales (ing sistem Cronquist) digabungaké sajeroning Rosales (sistem APG II).
 
Ing ngisor iku anggota-anggota bangsa Rosales miturut sistem APG II:
351.333

besutan