Basa Latin: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎Basa Roman: éjaan, replaced: klebu → kalebu
(éjaan, replaced: antara liya → antarané, Dhaptar → Pratélan, disebut → ingaran, jroning → sajeroning, nduwèni → duwé, tentara → wadya, rumpun basa → kulawarga basa, Jroning → Sajeroning)
(→‎Basa Roman: éjaan, replaced: klebu → kalebu)
 
== Basa Roman ==
[[Basa Latin Rakyat]] (sajeroning basa Latin ''[[sermo vulgaris]]'' utawa "basa rakyat") sing dituturake déning antarané bala wadya [[Romawi]] dadi basa pengantar ing laladan krajan. Ing sawetara panggonan, basa iki malah nggantèkaké basa saenggon. Basa-basa turunan saka basa Latin iki ingaran basa [[basa Roman|Roman]], ananging basa Latin dhéwé dudu basa Roman. Basa Latin klebukalebu kulawarga basa-[[basa Italik]].
 
== Aksara Latin ==
352.737

besutan