Basa Pèrsi: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎Cabang-cabang basa Pèrsi: éjaan, replaced: klebu → kalebu
(éjaan, replaced: jroning → sajeroning (2))
(→‎Cabang-cabang basa Pèrsi: éjaan, replaced: klebu → kalebu)
== Cabang-cabang basa Pèrsi ==
Basa Parsi sabeneré dumadi saka manéka ragam basa lan varian, sing kasebar saka [[Iran]] nganti ujung Khumzari ing [[Oman]]. Dhialèk lan varian iku antarané:
* [[Dari|Basa Dari]] sing dituturaké ing [[Afganistan]], klebukalebu [[Hazaragi]].
* [[Tajik]] dituturaké ing [[Tajikistan]], nanging migunakaké [[Aksara Sirilik]]
 
352.730

besutan