Kuran: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎Kodifikasi AlQur'an lan Ngrembakane: éjaan, replaced: klebu → kalebu
(→‎Peranganing Al Qur'an: éjaan, replaced: luwih saka → punjul)
(→‎Kodifikasi AlQur'an lan Ngrembakane: éjaan, replaced: klebu → kalebu)
[[Gambar:Qur'anic Manuscript - 3 - Hijazi script.jpg|thumb|upright|Naskah Quran saka abad ka-7, tinulis ing [[aksara Hijazi]].]]
Miturut saking kalangan [[Singah]], sawatawis [[sufi]], kaliyan sawatawis ulama [[Sunni]], Ali ingkang nata lembaran-lembaran (mus'haf) Quran kanthi lengkap sasampunipun [[Muhammad]] séda.
Ing kalangan Sunni, umumipun, rerangkèn mus'haf punika karakit saé kanthi sesarengan. Sasampunipun 70 sahabat séda ing [[Perang Yamama]], khalifah [[Abu Bakar]] mutusaken supados wonten Quran ingakng rinakit kanthi saé. Ing jaman punika, umumipun tiyang-tiyang sami nyimpen perthalan-perthalan Quran, kapisah lan boten runtut. Para hafidz (tiyang ingkang apal Quran) banjur dipunkempalaken, klebukalebu [[Zaid bin Tsabit]]. Tiyang-tiyang punika banjur ngumpulaken lembaran-lembaran ingkang sumebar ing sadhengah sahabat lan karakit dados satunggal.<ref name="ReferenceA">{{Hadith-usc|bukhari|usc=yes|6|60|201}}</ref>
[[Gambar:Uthman Koran-RZ.jpg|thumb|left|Naskah Quran abad ka-9.]]
 
352.737

besutan