MiG-21: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: klebu → kalebu, khususé → mliginé
(→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning)
(→‎top: éjaan, replaced: klebu → kalebu, khususé → mliginé)
|variants with their own articles = [[Mikoyan Ye-150|Ye-150]]<br />[[Mikoyan Ye-150|Ye-152]]<br />[[Chengdu J-7]]
}}
'''MiG-21F Fishbed''' iku [[pesawat tempur]] sergap jarak cedhak lan minangka pesawat produksi generasi pisanan saka seri '''MiG-21''' sing populer. Prototipe saka pesawat iki, E-5 (diwaca ''Ye-5'') mabur pisanan taun [[1955]] lan muncul ing ngarepé publik wektu Dina penerbangan Soviet ing Lapangan Udara Tushino, [[Moskwa]] ing sasi [[Juni]] [[1956]]. Wektu [[perang Vietnam]], pesawat iki digunakaké kanggo nyerang armada pesawat [[Amérika Sarékat]], uga digunakaké sajeroning perang [[Bangsa Arab|Arab]]-[[Israèl]], ing antarané [[Perang Enem Dinten|Perang Enem Dina]] lan [[Perang Yom Kippur]], [[perang India-Pakistan]], krisis [[Yaman]] lan sawetara paprangan ing belahan [[donya katelu]], saéngga pasisirs dijiluki ''[[AK-47]] ing udara'', utawa ''krikil landhep saka wétan'' amarga wiwitané pihak kulon khususémliginé Amérika Sarékat nganggep rèmèh pesawat iki. Luwih saka 30 nagara ing donya klebukalebu sekuthu Amérika Sarékat migunakaké pesawat iki. Sithik-sithiké ana 15 versi saka MiG 21 sing wis diproduksi, sawetara diproduksi ing njabané [[Uni Soviyet]]. Kurang luwih ana 8000 pesawat iki wis diproduksi.
<!--
 
352.737

besutan