Angkah Pambangunan Milénium: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
(éjaan, replaced: khusus → mirunggan (2), utamané → mligi (2))
(→‎8. Ngembangaké kemitraan global kanggo pembangunan: éjaan, replaced: klebu → kalebu)
:* Target:
:** Ngembangaké dedagangan kabuka lan sistem kauangan sing adhedhasar aturan, bisa diduga lan ora ana diskriminasi. Klebu komitmen marang pamaréntahan sing apik, pembangungan lan pangurangan tingkat kemiskinan sacara [[nasional]] lan [[internasional]].
:** Mbiyantu kabutuhan-kabutuhan mirunggan nagara-nagara kurang berkembang, lan kabutuhan mirunggan saka nagara-nagara kapencil lan kapuloan-kapuloan cilik. Iki klebukalebu pambebasan-tarif lan -kuota kanggo éksporé; ningkataké pambebasan utang kanggo nagara mlarat sing utangé gedhé; pambatalan utang bilateral resmi; lan nambah bantuan pembangunan resmi kanggo nagara sing nduwèni komitmen kanggo ngurangi kamiskinan.
:** Sacara komprehensif ngupayakaké pasetujon ngenani masalah utang nagara-nagara berkembang.
:** Ngadhepi sacara komprehensif karo nagara berkembang kanthi masalah utang liwat tetimbangan nasional lan internasional supaya utang luwih bisa ditanggung sajeroning wektu sing dawa.
352.737

besutan