Maria: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: khususé → mliginé
(→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning (2))
(→‎top: éjaan, replaced: khususé → mliginé)
Miturut sumber-sumber non-kanonik, wongtuwané asma [[Yoakim]] lan [[Hana]]. Sawijining téyori ngandhakaké yèn asma bapaké ya iku Heli, sing disebutaké sajeroning [[silsilah Yesus|silsilah miturut Lukas]]. Maria, sing wektu iku sawijining [[keperawanana|perawan]], weruh saka malaikat [[Gabriel (malaikat)|Gabriel]], utusan Allah, yèn bakal ngandhut Yesus, anak saka [[Allah]] sing urip, liwat [[mukjizat]] saka [[Roh Suci]].
 
Amarga {{Ayat|Lukas|1|48}} ("wiwit saiki kabèh katurunan bakal nyebut aku bahagia"), Maria akèh diagungaké ing kalangan wong Kristen, khususémliginé ing lingkungan [[Gréja Katulik Roma]] lan [[Gréja Ortodoks]]. Umat Muslim uga ngurmati Maria. Babagan [[téyologi]] [[Kristen]] sing magepokan disebut [[Mariologi]]. Pesta kelairan Maria dipèngeti ing kalangan Gréja Ortodoks, Katulik Roma, lan Anglikan tanggal [[8 September]]. Gréja Ortodoks lan Katulik Roma uga duwé akèh dina perayaan liyané kanggo ngurmati Maria.
<!--
== Gelar-gelar Maria ==
352.737

besutan