René Descartes: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: Pranala nJaba → Pranala njaba, utamane → mliginé
c (→‎top: dheweke, dhéwéké, deweke -> dhèwèké using AWB)
(éjaan, replaced: Pranala nJaba → Pranala njaba, utamane → mliginé)
image_caption = René Descartes |
date_of_birth = [[31 Maret]] [[1596]] |
place_of_birth = [[La Haye]] [[PerancisPrancis]] |
dead=dead |
date_of_death = [[11 Februari]] [[1650]] |
place_of_death = [[Stockholm]] [[SwediaSwèdhen]]
}}
 
'''René Descartes''' ([[La Haye]], [[Prancis]], [[31 Maret]] [[1596]] – [[Stockholm]], [[Swedia]], [[11 Februari]] [[1650]]), uga kondhang kasebut '''Cartesius.''' [[Filsafat|Filsuf]] lan [[matematikawan]] [[Perancis]] iki kang nganggit buku ''Discours de la méthode'' (1637). Buku iki metu
 
Saka buku iki kawentar pocapan ''[[Cogito Ergo Sum]]'' kang umume kasalin ing Inggris dadi ''I think, therefore I am.'' Utawa kira-kira ing [[Basa Jawa]], ''Aku mikir mula aku ana.'' Akèh kang nganggep, ukara iki kang dadi penandha filsafat moderen, utamanemliginé ing jagad sisih kulon. Seka tulisane, Descartes ngajap supaya nggunaake pikiran.
 
Dhèwèké kasil mulati wong [[Éropah]] nuju ndonya anyar kang banjur dadi titi wanci ilange jaman peteng ing Éropah. Jaman Pepadhang (''Renaisance'') banjur teka lan nggawa revolusi ing [[Inggris]] lan Perancis.
Descartes pancen kondhang ing jagad filsafat, nanging dhèwèké uga kawentar ing [[Matematika]]. Ing ngelmu iki, dhèwèké nggawe [[Sistem Koordinat Kartesius]].
 
== Pranala nJabanjaba ==
* [http://en.wikisource.org/wiki/Author:René_Descartes Rene Descartes ing WikiSource]
{{artikel_dhasar}}
352.737

besutan