Georg Wilhelm Friedrich Hegel: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: utamane → mliginé
(→‎top: éjaan, replaced: Dheweke → Dhèwèké)
(→‎top: éjaan, replaced: utamane → mliginé)
 
Dhèwèké, kaya Goethe, ora ngrasa patriotis nalika Napoleon menang ana Jena (1806), ing Prussia dhèwèké mung ndhelok birokrasi korup lan umuk. Dhèwèké nulis kanggo kancane saurunge perang, dhèwèké ujar kanthi bombonge ''jiwa dunia'' lan kaisar lan kanthi puas ngenani kamungkinan ngalahake Prussia.<ref name="GWFH bc"/>
Kainspirasi dening [[Revolusi Prancis]] nalika isih enom, ndhelok kamenangane [[Napoleon]] lawan tandhing [[Prussia]] ana [[Jena]], filosofine ngarah nuju pendhukung loyal otoritarian lan wong sing ora seneng karo tindhak demokratis, utamanemliginé Undang-Undang Reformasi Inggris.<ref name="GWFH hg"/>
Filosofi politise diatur ana ''The Philosophy of Right'' (1821) lan cathetan kuliahe ana ''History of Philosophy, Philosophy of History and of Art'', kang pungkasan sawijining sumbangan penting kanggo estetika, diterbitake sacara anumerta.<ref name="GWFH hg"/>
 
352.737

besutan