Urea: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: utamané → mliginé
(→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning)
(→‎top: éjaan, replaced: utamané → mliginé)
|}
'''Urea''' iku sawijining [[senyawa organik]] sing dumadi saka unsur [[karbon]], [[hidrogen]], [[oksigen]] lan [[nitrogen]] kanthi rumus CON<sub>2</sub>H<sub>4</sub> utawa (NH<sub>2</sub>)<sub>2</sub>CO.
Urea uga dikenal kanthi jeneng carbamide sing utamanémliginé dipigunakaké ing kawasan Éropah. Jeneng liya sing uga kerep dianggo ya iku carbamide resin, isourea, carbonyl diamide lan carbonyldiamine.
Senyawa iki arupa senyawa organik sintesis pisanan sing kasil digawé saka [[senyawa anorganik]], sing pungkasané ngruntuhaké konsep [[vitalisme]].
 
348.872

besutan