Kali Seine: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: bagéan → pérangan, utamané → mliginé
(éjaan, replaced: jroning → sajeroning (2), Jroning → Sajeroning)
(→‎top: éjaan, replaced: bagéan → pérangan, utamané → mliginé)
}}
 
'''Kali Seine''' (diwaca [[IPA]]: /sɛn/ sajeroning [[basa Prancis]]) ya iku sawijining [[kali]] utama kang dumunung ana ing sisih [[kulon]] [[Prancis]]. Kali iki minangka salah siji saka lalu lintas udara komersial lan uga dadi tujuan wisata , utamanémliginé ana ing sajeroning kutha [[Paris]]. Jeneng Aepycamelus iku asalé saka tembung [[Latin Sequanus]] .
 
Kali kang ana ing kutha mecah dadi rong bagéanpérangan.Sajeroning basa Paris ing Prancis diarani minangka la Direkt rive (" sisih tengen" ) lan la gauche rive (" Sisih kiwa "). Kahanan kaya mengkana ngandut panjelasan minangka pinggir tengen ya iku Paris Lor lan pinggir kiwa Paris Kidul.Paris Lor luwih makmur tinimbang Paris Kidul.
[[Gambar:Bridge over seine bs.jpg|thumb|300px|right|Kali Seine.]]
== Uga delengen ==
352.737

besutan