Moluska: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎Strukur lan fungsi awak: éjaan, replaced: utamané → mliginé
(→‎top: éjaan, replaced: kayadéné → kaya déné)
(→‎Strukur lan fungsi awak: éjaan, replaced: utamané → mliginé)
[[Sistem saraf]] moluska dumadi saka cincin saraf sing nduwèni [[esofagus]] kanthi serabut saraf sing nyebar. Sistem pancernaané pepak, dumadi saka [[cangkem]], [[esofagus]], [[lambung]], [[usus]], lan [[anus]].
 
Anatomi moluska relatif mèmper karo vertebrata. Bab iki nyebabaké akèh ahli ngira yèn vertebrata lan moluska isih nduwèni hubungan évolusi. Bab iki dikuwataké uga kanthi kanyatan yèn moluska, utamanémliginé Cephalopoda, nduwé utek sing tuwuh apik lan ana sing kabukti nduwèni kamampuan pangéling-éling sing kuwat.
 
{{Animalia}}
352.737

besutan