Jean-Baptiste-Gabriel-Joachim Dausset: Béda antara owahan

éjaan, replaced: bidang → babagan (2), kangge → kanggé, Pirsani Ugi → Ugi pirsani
(éjaan, replaced: Hadiah → Bebungah (2), Nobel → Nobèl (7))
(éjaan, replaced: bidang → babagan (2), kangge → kanggé, Pirsani Ugi → Ugi pirsani)
}}
 
'''Jean-Baptiste-Gabriel-Joachim Dausset''' ({{lahirmati||19|10|1916}}) piyambakipun inggih punika [[imunolog]] [[Perancis]]. Piyambakipun angsal [[Bebungah Nobèl Fisiologi utawa Kedhokteran]] nalika taun 1980 sesarengan kaliyan [[Baruj Benacerraf]] sarta [[George Davis Snell]] kanggekanggé panemuan kaliyan pencirian [[gen]] ingkang njangkep wonten ing [[kompleks histokompatibilitas mayor]].
 
Amargi [[Bebungah Nobèl]] ingkang nate dipuncepeng sarta anugerah saking Televisi Perancis, Dausset saged ndamel Pusat Studi Polimorfisme Manungsa ([[CEPH]]) nalika taun [[1984]], ingkang sapunika asmanipun sampun dipungantos dados ''Foundation Jean Dausset-CEPH''.
 
== Pirsani Ugi pirsani ==
* [[Dhaptar pamenang bebungah Nobèl]]
 
{{clr}}
{{Penghargaan Nobèl dalam Fisiologi atau Kedhokteran}}
{{Penghargaan Wolf bidangbabagan Kedhokteran}}
 
{{DEFAULTSORT:Dausset, Jean-Baptiste-Gabriel-Joachim}}
[[Kategori:Ilmuwan Perancis]]
[[Kategori:Pemenang Bebungah Nobèl dalam bidangbabagan fisiologi atau kedhokteran]]
[[Kategori:Tokoh Perancis pemenang Bebungah Nobèl]]
[[Kategori:Lair 1916]]
352.737

besutan