Marc Aaronson: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: kangge → kanggé (3), seda → séda
(→‎Pendhidhikanipun: éjaan, replaced: badhe → badhé, bidhang → babagan (2))
(éjaan, replaced: kangge → kanggé (3), seda → séda)
Piyambakipun inggih ugi ndhèrèk makarya wonten ing ''Steward Observatory''" wonten ing [[University of Ariziona|Universitas Arizona]] minangka ''a Postdoctoral Research Associate'' ing taun [[1977]] lan lajeng dados Kempalan Profesor Astronomi ing taun [[1983]]. Aaronson lan [[Jeremy Mould]] menang saking bebungah ingkang dipunparingaken déning [[George Van Biesbroeck]] ing taun [[1981]] lan menang lomba ''[[Newton Lacy Pierce Prize in Astronomy]]'' ing taun [[1984]] saking [[American Astronomical Society]]. Piyambakipun ugi sampun naté pikantuk penghargaan bab [[Bart J. Bok Prize]] ing taun [[1983]] saking [[Harvard University]].
Asiling karyanipun inggih fokusaken wonten ing tigang babagan inggih punika babagan nemtokaken konstanta ''Hubble'' (H<sub>0</sub>), kanthi ngginakaken hubungan ''Tully- Fisher'', studi bab [[karbon]] [[lintang]] lan dhistribusi cepet botenipun saking lintang - lintang ingkang wonten ing galaksi ''Dwarf spheroidal''.
Aaronson inggih kalebet ugi salah satunggaling astronom ingkang kaping sepisanan nyobi kanggekanggé nggambar maeri ingkang peteng ingkang ngewrat pencitraan infra abrit. Piyambakipun nggambar infra abrit minangkag materi ingkang boten dipunmangertosi wonten ing sak kiteripun galaksi ingkang badhé dados satunggaling materi peteng.
 
==Pejahipun==
Aaronson sedaséda amargi kenging kecelakaan ing wekdal dalu tanggal [[30 April]] [[1987]], ing kubah 4 m ing [[Teleskop]] ''Mayall'' saking [[Observatorium nasional Kitt Peak]].<ref>{{cite news|url=http://query.nytimes.com/gst/fullpage.html?res=9B0DE6D6153DF931A35756C0A961948260|title= MARC A. AARONSON, ASTRONOMER, KILLED BY REVOLVING DOME|date=1987-05-02|accessdate=2008-06-10 | work=The New York Times}}</ref>
[[Asteroid]] [[3277 Aaronson]] inggih punika satunggaling nama asteroid ingkang dipundamel kanggekanggé ngurmati astronom Aaronson.<ref>{{cite book|last=Schmadel|first=Lutz D. |title=Dictionary of Minor Planet Names|publisher=Springer|pages=273|isbn=978-3-540-00238-3|url=http://books.google.com/books?id=KWrB1jPCa8AC&pg=RA1-PA273&dq=%223277+Aaronson%22}}</ref>
==In Memorial==
Memorial Lektor Marc Aaronson inggih ingkang mromosikaken lan ngakeni kaprigelanipun wonten ing panaliten [[astronomi]] ingkang dipunadani saben 18 sasi déning ''Universityof Arizona'' lan ''Steward Observatory'' minangka satunggaling penghargaan kanggekanggé tansah nggesangaken piyambakipun.<ref>{{cite web|url=http://rigel.as.arizona.edu/Aaronson/|title=Aaronson Memorial Lecture|accessdate=2008-06-10}}</ref>
 
Lektor:
352.737

besutan