Quentin Tarantino: Béda antara owahan

12 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: dheweké → dhèwèké (5), Dheweké → Dhèwèké
(→‎top: éjaan, replaced: kayata → kaya ta (2))
(→‎top: éjaan, replaced: dheweké → dhèwèké (5), Dheweké → Dhèwèké)
}}
 
'''Quentin Jerome Tarantino''' ({{lahirmati||27|3|1963}}) dhewekédhèwèké iku [[sutradara]], [[aktor]], lan [[penulis skenario]] kang tau menangaké ajang [[Academy Awards|piala Oscar]] kang asalé saka [[Amerika Serikat]], DhewekéDhèwèké dingerteni anduwèni profesi dadi [[aktor]], [[sutradara]], [[presenter]] lan panulis naskah [[filem]].<ref name="tarantino">[http://selebriti.kapanlagi.com/hollywood/q/quentin_tarantino/ biografi Quentin Tarantino] dipununduh tanggal 28 Juli 2011</ref>
[[Film]] ''MY BEST FRIEND'S BIRTHDAY'',kang diputer nalika taun [[1987]] dadi debut filemé yang paling baik nalika dadi [[aktor]],
[[sutradara]], penulis naskah sakaligus dadi produser.<ref name="tarantino"/>
Sawisé iku dhewekédhèwèké nyusul kanggo dolanan peran ning filem-filemé kang uga sukses, kaya ta nalika dolanan peran [[Mr. Brown]]
peran ning [[filem]] RESERVOIR DOGS, [[filem]] kasebut diputer nalika taun [[1992]], dadi [[Jimmie Dimmick]] ning [[filem]] kang judulé PULP FICTION.<ref name="tarantino"/>
Film PULP FICTION iku diputer nalika taun [[1994]], main dadi [[Richie Gecko]] ning [[filem]] FROM DUSK TILL DAWN (nalika taun [[1996]]),
Main peran dadi [[Pick-Up Guy]] ning filem kang judulé [[DESPERADO]] (nalika taun [[1995]])
lan dhewekédhèwèké uga taun main peran dadi [[Warren]] ning filem GRINDHOUSE.<ref name="tarantino"/>
Ora namung dadi sutradara, dhewekédhèwèké kang kreatip iku uga akiré bisa nyipta karya , kang kaya ta <ref name="tarantino"/>:
* PULP FICTION diputer nalika taun [[1994]],
* ER nalika taun [[1995]],
 
Ning filem-filem kasil karyané, filem Tarantino uga dadi panyerat naskahé.<ref name="tarantino"/>
Lewat PULP FICTION kang diputer ning taun [[1994]], dhewekédhèwèké bebarengan karo [[Roger Avary]], bisa ngeraih Best Original Screenplay ning ajang
Oscar nalika taun [[1994]].<ref name="tarantino"/>
 
348.872

besutan