Jati (tanduran): Béda antara owahan

9 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: punah → cures (2), bagéan → pérangan, nagara pérangan → praja
(→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning)
(éjaan, replaced: punah → cures (2), bagéan → pérangan, nagara pérangan → praja)
'''Jati''' iku sajinis [[wit]] pengasil [[kayu]] sing mutuné dhuwur. Wité gedhé lan kenceng, bisa tuwuh nganti 30-40 [[meter|m]]. Godhongé amba lan luruh ing mangsa ketiga.
 
Jati dikenal ing donya kanthi jeneng ''teak'' ([[basa Inggris]]). Jeneng iki asal saka tembung ''thekku'' (തേക്ക്) sajeroning [[basa Malayalam]], basa ing nagara bagéanpraja [[Kerala]] ing [[India]] kidul. Jeneng èlmiah jati ya iku ''Tectona grandis'' L.f..
<!--
== Habitus ==
== Jinis sing isih sakerabat ==
Kabèh, ana telu anggota genus ''Tectona''. Saliyané jati ''Tectona grandis'' sing diwedharaké ing dhuwur, loro liyané ya iku:
* Jati Dahat ('''Dahat Teak''', ''Tectona hamiltoniana''), sajinis jati endemik ing [[Myanmar]], sing saiki wis langka lan kaancam punahcures.
* Jati Filipina ('''Philippine Teak''', ''Tectona philippinensis''), jati endemik saka Filipina; uga kaancam punahcures.
 
Ing pihak lliya, ana uga jinis-jinis wit utawa tanduran liya sing diarani jati senadyan ora sakerabat. Ing antarané:
352.737

besutan