Desain Grapis: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: industri → indhustri, proses → prosès, tahun → taun, judul → judhul
(éjaan, replaced: Bidang → Babagan, ditemukake → tinemu)
(éjaan, replaced: industri → indhustri, proses → prosès, tahun → taun, judul → judhul)
'''Desain grapis''' utawa rancang grapis iku prosesprosès komunikasi gawe elemen visual, koyo huruf, bentuk, lan gaambar sing kanggone digawe nentukno sudut pandang pesan sing arep disampek
ake. Babagan iki ngelibatake proaaàses komunikasi visual.
 
== Sejarah ==
Sejarah desain grafis ga iso pedhot teko sejarahperkembangan seni rupo. Karenanya, produk komunikasi visual paling tuwo sing tau tinemu yaiku lukisan gua ning Lascaux, [[Prancis|Perancis]], kiro-kiro asale soko tahuntaun 15.000-10.000 SM.<ref>Meggs, Philip B., dan Alston W. Purvis. 2006.</ref> Simbol-simbol sing bentuk e ideogram iki ngembang dadi aksara sing saiki digawe lewat layar gawai. Temuan mesin cetak sing ngembang teko Tiongkok nganti Eropa uga dadi faktor penting gawe perkembangan kawitan desain grapis.
 
Henry Cole iku salah sijine uwong sing paling pengaruh ning dunyo pendidikan desain nang Inggris, dek e ngomong nang pemerintah 
yèn desain iku penting koyo nang jurnal sing juduljudhul e '''Journal of Design and Manufactures'''. Dek e ngadakno '''The Great Exhibition '''kanggo ngerayakno muncul e teknologi industriindhustri modern lan desain model Victoria. 
 
== Rujukan ==
352.737

besutan