D'Masiv: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎Sajarah: éjaan, replaced: enggal → énggal, sae → saé, saengga → saéngga
(éjaan, replaced: kangge → kanggé, manggen → manggèn, proses → prosès)
(→‎Sajarah: éjaan, replaced: enggal → énggal, sae → saé, saengga → saéngga)
 
== Sajarah ==
''d'Masiv'' wiwitanipun dipundamel ing [[3 maret]] [[2003]].<ref name="internet1"/> Asma ''d'Masiv'' piyambak asalipun saking [[basa Inggris]] ''"massive"'' minangka kados pangajeng-ajeng supados saged pikantuk asil ingkang saesaé ing tlatah [[musik]] nasional.<ref name="internet1"/> Asma grup punika wiwit misuwur sasampunipun saged dados juwara ing [[kompetisi]] [[musik]] ''A Mild Live Wanted'' ing taun [[2007]].<ref name="internet1"/> Salajengipun ''d'Masiv'' ngliris albumipun ingkang kapisan ingkang dipunparingi irah-irahan '' Perubahan'' ing taun [[2008]] kanthi [[lagu]] ''"Cinta Ini Membunuhku"'' minangka lagu andalanipun.<ref name="internet1"/> Lagu punika misuwur sanget saenggasaéngga saged damel grup punika dados moncer ing jagad musik nasional.<ref name="internet1"/> Ing pungaksanipun taun [[2008]], ''d'Masiv'' damel pakempalan tumrap sadaya ''"fans"''-ipun ingkang dipunparingi nama ''Masiver''.<ref name="internet1"/>
Ing taun [[2009]], ''d'Masiv'' ngliris [[mini album]] enggalénggal ingkang kaisi [[2 (angka)|2]] lagu kanthi irah-irahan ''"Mohon Ampun Aku"'' lan ''"Jangan
Menyerah"''.<ref name="internet2"/> Miturut Rian, vokalis ''d'Masiv'', prosès damel album punika namung sakedhap kemawon lan dipunrilis kanggé mangayubagya sasi [[Ramadhan]] 1430 H utawi ing pungkasanipun sasi [[Agustus]] [[2009]].<ref name="internet2">[http://celebrity.okezone.com/read/2009/07/15/205/239078/d-masiv-luncurkan-mini-album-jelang-ramadan ''''d'Masiv'' Luncurkan Mini Album Jelang Ramadan''] dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)</ref>
 
352.737

besutan