Genom: Béda antara owahan

5 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: makhluk → makluk (3), spèsiès → spésies (2)
(→‎top: éjaan, replaced: klebu → kalebu)
(→‎top: éjaan, replaced: makhluk → makluk (3), spèsiès → spésies (2))
''Kangge kapreluan sanèsipun, sumangga mirsani [[Gnome (disambiguasi)]].''
 
'''Genom''' ([[bahasa Inggris|Ing.]] ''genome''), ing [[genetika]], iku sakabèhing [[bahan genetik]] sing nggawa kabèh informasi panyengkuyung panguripan ana ing makhlukmakluk urip, kalebu arupa [[gen]] utawa ora. Ing sakabèhing makhlukmakluk urip, cakupan genome iku kabèh informasi [[genetika|genetik]] sing digawa [[DNA]], ing [[inti sel]] (nukleus), [[mitokondria]], utawa [[plastida]]. Virus tinamtu nduwé genom sing wujudé [[RNA]]. Istilah iki dikenalaké déning [[Hans Winkler]], profesor seka [[Universitas Hamburg]], [[Jerman]] ing taun [[1920]], sawijining singkatan (''[[portmanteau]]'') seka'''gen'''e lan chromos'''ome'''. Kajian sing nyinaoni bahan genetik kanthi tenanan iku dikenal kanthi sebutan [[genomika]] (''genomics'').
 
Saben-saben spèsièsspésies makhlukmakluk urip nduwé pakèt genom béda-béda, sing njlèntrèhaké kena ngapa campuran silang ing antarané rong spèsièsspésies asring ngasilaké keturunan sing mandul ([[sterilitas (biologi)|steril]]).
 
[[Kategori:Genetika]]
348.872

besutan