Ludwig Wittgenstein: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: Asal Usul → Asal-usul, Protestan → Protèstan, utaminipun → mliginipun
(éjaan, replaced: Asal Usul → Asal-usul, Protestan → Protèstan, utaminipun → mliginipun)
'''Ludwig Josef Johann Wittgenstein''' (dipunlafalaken [luːtvɪç ˈjoːzɛf ˈjoːhan ˈvɪtgənʃtaɪn], {{lahirmati|[[Wina]], [[Austria]]|26|4|1889|[[Cambridge, Cambridgeshire|Cambridge]]|29|4|1951}})<ref>http://global.britannica.com/EBchecked/topic/646252/Ludwig-Wittgenstein</ref> inggih punika salah satunggaling [[filsuf]] paling kagungan prabawa wonten ing abad 20 lan kagungan kontribusi ingkang ageng wonten ing [[filsafat basa]], [[filsafat matematika]]<ref>http://www-history.mcs.st-and.ac.uk/Mathematicians/Wittgenstein.html</ref>, lan [[logika]]. Piyambakipun kagungan pamanggih bilih perkawis filsafat sajatosipun minangka perkawis basa.<ref>http://www.iep.utm.edu/wittgens/</ref>
 
Ludwig Wittgenstein minangka filsuf ingkang miyos wonten ing [[Austria]] ingkang lajeng nglajengaken studinipun wonten ing [[Inggris]]. Karya wiwitanipun, [[Tractatus-Logico-Philosophicus]] kagungan prabawa ingkang ageng sanget wonten ing obahan [[Lingkaran Wina]], utaminipunmliginipun [[Ruldof Carnap]] lan [[Moritz Schick]].
 
Piyambakipun minangka satunggaling murid [[Bertrand Russell]], salah satunggaling [[filsuf]] [[Inggris]] ingkang kawéntar ing [[Universitas Cambridge]], ingkang kagungan prabawa ageng sanget wonten ing pandangan ing ngajeng. Wittgenstein mulang wonten ing [[Trinity College, Cambridge]] lan dumugi pungkasaning gesang dumunung wonten ing kutha punika.
 
== Asal Usul-usul ==
Wittgenstein inggih punika putra satunggaling industriawan ingkang sugih sanget. Ananging Ludwig Wittgenstein boten remen kaliyan bab-bab kadonyan lan piyambakipun boten nuntut warisaning bapakipun.
 
Éwadéné bapakipun nganut agama [[ProtestanProtèstan]] lan ibunipun nganut [[agama]] [[Katolik]], ingkang lajeng ndhèrèk agama ibunipun, sajatosipun kekalih tiyang sepuhipun taksih minangka keturunan [[Yahudi]].
 
Wittgenstein ingkang utama dipunkenal amargi paham filsafatipun nalika gesangipun éwah lan dados benten kanthi total saèngga kadang kala tiyang nyebutipun minangka Wittgenstein I lan Wittgenstein II.
352.737

besutan