Kondensator: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: cairan → cuwèran, energi → ènergi (2)
(éjaan, replaced: Menawi → Manawi (2))
(éjaan, replaced: cairan → cuwèran, energi → ènergi (2))
{{rapèkaké}}
'''Kondensator''' utawi asring dipunsebat minangka '''kapasitor''' inggih punika satunggaling piranti ingkang saged [[penyimpanan|nyimpen]] [[energiènergi]] ing salebeting [[medan listrik]], kanthi cara ngempalaken ingkang boten seimbang internal saking [[muatan listrik]]. Kondensator gadhah satuan ingkang dipunsebat [[Farad]] saking nami [[Michael Faraday]]. Kondensator ugi dipuntepang minangka "kapasitor", nanging tembung "kondensator" taksih dipun-ginakaken ngantos sapunika<ref name="internet 1">[http://www.beteve.com/detail-1-16.html Kondensator] (dipununduh 21/10/2012)</ref>. Ingkang pisanan dipunsebat déning [[Alessandro Volta]] minangka ilmuwan [[Italia]] ing taun [[1782]] (dari basa Itali ''condensatore''), gegayutan kaliyan kemampuan piranti kanggé nyimpen satunggaling muatan listrik ingkang inggil kabandhingake komponen sanesipun. Kathah saking basa lan nagara ingkang boten ngginakaken [[basa Inggris]] taksih ngacu saking tetembungan basa Italia "condensatore", [[basa Perancis]] ''condensateur'', [[Indonesia]] lan [[Jerman]] ''Kondensator'' utawi [[Spanyol]] ''Condensador''.
 
* Kondensator gadhah kalih samparan lan kalih kutub inggih punika [[positif]] lan [[negatif]] sarta gadhah cairancuwèran [[elektrolit]] lan biasanipun wujudipun tabung.
:[[Gambar:Polarized kondensator symbol 3.jpg]] ''Lambang kondensator (gadhah kutub) ing skema elektronika.''
 
 
[[Kategori:Kondensator|*]]
[[Kategori:Penyimpan energiènergi]]
350.349

besutan