Strasbourg: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎Toponymy (Ilmu nama Papan): éjaan, replaced: Etimologi → Ètimologi
(→‎top: éjaan, replaced: kadosta → kados ta)
(→‎Toponymy (Ilmu nama Papan): éjaan, replaced: Etimologi → Ètimologi)
 
== Toponymy (Ilmu nama Papan) ==
Nama kapisanan kutha punika inggih [[Celtic]]'' *'' Argantorati>'''' Argentorate, Romanized minangka'' {{lang | ingkang | Argentoratum}}'' ('''' {{s Argentoraton - | II | e}}), nama ingkang sami kaliyan [[Argentre (Mayenne)|Argentre]] (Mayenne, Argentrato'''' {{-s | IX | e}}). EtimologiÈtimologi saking istilah punika dados padudon, sapérangan mirsani link kanthi [[Brigit|Dewi Ageng Celtic]], ingkang minangka'''' Argantia julukan ingkang dipunidhéntifikasikaken kaliyan bulan. Rasa ingkang paling umum.<ref>[http://juillot.home.cern.ch/juillot/triboques.html Émile Linckelheld, ''La Cité des Triboques'', in Annuaire de la Société historique, littéraire et scientifique du Club vosgien, 1936]</ref>
 
Lajeng, ndhèrèkaken integrasi saking èntitas Jerman, kutha punika bote malih dados perbatasan, ananging wonten ing punjer saking jaringan kutha-kutha Jerman. Pamanggihipun amargi Strasbourg boten malih dados sumbu kali lan kapusata lèr-kidul ananging ugi wétan-kilèn. Strasbourg panci dados salah satunggal saking sapérangan kreteg kanggé nyebrang kali [[Rhine]], kanthi makaten dipunmadhegaken wonten ing jalur utama wétan-kilèn. Namanipun lajeng ngrembaka dados Straßburg bètèng (Burg mati, yasan bètèng) ing margi (die Straße), asalipun saking nama mantan Stratiburg Tinggi Jerman amargi èwah gingsiripun konsonan dipunsebutaken ingkang angka kapisanan nalika abad kaping enem déning St Gregorius.<ref>''Dictionnaire historique des rues de Strasbourg'', Maurice Moszberger & Théodore Rieger & Léon Daul, Le Verger Éditeur, p.9</ref>.
348.872

besutan