Pinocchio (filem 1940): Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: nipun → nipun, Amerika → Amérika, mekaten → makaten
(→‎Soundtrack: éjaan, replaced: dèning → déning)
(éjaan, replaced: nipun → nipun, Amerika → Amérika, mekaten → makaten)
| gross = $84.254.167 <small>(inc. reissues)</small><ref>{{cite web|title=Pinocchio|publisher=[[Box Office Mojo]]|url=http://boxofficemojo.com/movies/?id=pinocchio.htm|accessdate=16 Maret 2013}}</ref>
}}
'''''Pinocchio''''' inggih punika salah satunggaling filem [[animasi]] saking AmerikaAmérika ingkang dipundamel ing taun [[1940]] ingkang dipunprodhukusi déning [[Walt Disney]] adhedhasar cariyos ''[[The Adventures of Pinocchio]]'' déning [[Carlo Collodi]]. Film punika inggih minangka filem ingkang kaping kalih ingkang dipundamel wonten ing [[Pratélan Animasi klasik Walt Disney]]. Film Pinokio inggih dipundamel sasampunipun filem [[Snow White ang the seven dwars (1937 filem)]] suksès dipundamel. Pinokio inggih sepisanan dipunwedalken wonten ing teater déning [[RKO Radio Pictures]] ing tanggal [[7 Pebruari]] [[1940]].
 
Alur cariyosipun filem Pinokio inggih punika nyariosaken satunggaling tukang kayu ing alas ingkang sampun sepuh kanthi asma [[Mister Gepetto|Gepetto]] ingkang lajeng damel satunggaling [[ringgit]] saking [[kayu]] ingkang dipunparingi nama Pinokio ingkang lajeng dipungesangaken déning peri [[biru]], ingkang nyariosaken bilih piyambakipun saged dados manungsa ingkang nyata ananging kanthi sarat piyambakipun kedah dados tiyang ingkang wantun, jujur, lan boten egois.
 
==Bebungah==
'''[[American Film Institute]]''' inggih sampun naté paring bebungah kados mekatenmakaten:
* [[AFI's 100 Years... 100 Movies]] - Nominasi
* [[AFI's 100 Years... 100 Thrills]] - Nominasi
* "[[When You Wish upon a Star|When You Wish upon a Star (reprise)]]" - Jiminy Cricket, Chorus
 
Musik CD nipunCDnipun inggih dipunsetting déning ''[[Classic Disney: 60 Years of Musical Magic]]'' lan ''[[Disney's Greatest Hits]]'' ingkang kawrat kanthi irah- irahan "When You Wish upon a Star", "Give a Little Whistle", lan "I've Got No Strings".
 
=== Lirik lagu ingkang dipunserat ananging boten dipun-ginakaken ===
352.737

besutan