Kadhaton Potala: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: bangunan → yasan, dunia → donya
(→‎top: éjaan, replaced: bangunan → yasan, dunia → donya)
[[Gambar:IMG 1188ex359 Lhasa Potala.jpg|thumb|250 px|Kedhaton Potala]]
 
'''Kadhaton Potala''' punika satunggaling kedhaton ingkang mapan wonten ing kutha [[Lhasa]], [[Tibet]]. mliginipun wonten ing [[Bukit Merah]]. Kedhaton Potala punika dalemipun [[Dalai Lama]] lan dados papan kegiatan [[agama]] ugi [[pulitik]]. [[Kedhaton]] punika kabangun nalika [[abad]] kaping 7, lajeng dipunbangun malih ing [[abad]] kaping 17 déning Dalai Lama kaping 5 <ref name="internet1">[http://serbasembilan.com/9-istana-terindah-di-dunia], 9 istana terindah di duniadonya (dipun-akses tanggal 22 November 2012).</ref>.
 
Bangunan KedhatonPotala punika tingkat 13 kanthi dhuwur dumugi 110 [[meter]]. Kedhaton kanthi wiyar 400 x 350 [[meter]] punika kagungan langkung saking 10.0000 papan kanggé memuja, 1.000 kamar, lan 200.000 [[patung]] <ref name="internet1"/>. Wonten ing nginggiling bangunanyasan wonten ''penangkal petir'' ingkang kadamel saking [[emas]]. Ugi wonten [[pagoda]] ingkang kalapisan [[emas]] kanthi bobot 3.724 [[kilogram]] kanthi tahta [[intan]], [[mutiara]], [[zamrud]], [[watu akik]],, lan [[watu giok]]. Kedhaton punika asring sanget kenging ''petir'' lan lindhu ananging dumugi sapunika tasih jumeneng kanthi katon megah.
 
== Cathetan suku ==
352.737

besutan