Pendak pindho: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: tahun → taun (2)
(→‎top: éjaan)
(→‎top: éjaan, replaced: tahun → taun (2))
{{inuseuntil|28 februari 2013}}
 
'''Pendhak pindho''' punika pétangan wekdal ingkang dangunipun [[kalih]] [[tahuntaun]] ingkang wonten ing [[kalènder]] utawi [[tanggalan]] [[Jawi]]. Pendhak pindho punika salah satunggaling [[adicara]] kanggé mengeti tiyang ingkang sampun sédo kalih tahuntaun kepengker.
[[Adicara]] Pendhak pindho utawi wonten ugi ingkang mastani ''mendhak pindho''' punika taksih kathah ingkang nglampahi, mliginipun wonten ing wewengkon [[Yogyakarta]] lan [[Jawa Tengah]]. Padatanipun wonten ing adicara '''pendhak pindho''' punika ngawontenaken [[gendurèn]]an utawi [[bancakan]] minangka ndedonga kanggé ingkang sampun sedo punika. Ingkang kagungan damel mendhak pisan padatanipun ngundang tangga teparo supados sesarengan ndedonga lan pandom [[bancakan]].
 
352.730

besutan