Rembrandt: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: gedhe → gedhé
(→‎top: éjaan, replaced: utamané → mliginé)
(→‎top: éjaan, replaced: gedhe → gedhé)
Duwe ngrambah sukses pas enom dadi sawijining pelukis [[lukisan potrèt|potrèt]], taun mengko Rembrandt kang ditandhani dening tragedi pribadi lan kangèlan finansial. Nanging etching lan lukisané padha misuwur ing saindhenging umur, reputasi minangka artis tetep dhuwur,<ref>Gombrich, p. 427.</ref> lan kanggo rong puluh taun mulang akèh pelukis penting Walanda.<ref name=Clark_203>{{Harvnb|Clark|1969|pp=203}}</ref> Kamenangan kréatif paling gedhé Rembrandt ana mliginé ing potrèt kontemporèré, [[potrèt-dhiri]] lan ilustrasi saka pemandangan saka Injil. Potrèt-dhiriné mbentuk biografi unik lan intim, kang artis nliti piyambak tanpa vanitas lan karo sakabehe ikhlas.<ref name="Gombrich, p. 420"/>
 
Ing lukisan lan print dhèwèké nuduhaké kawruh [[ikonografi]] klasik, kang dicetak pas karo syarat pengalamané dhewe; mangkono, penggambaran pemandangan Alkitab iki dituduhaké dening kawruh Rembrandt ing teks tartamtu, asimilasi saka komposisi klasik, lan pengamatan ing [[Yahudi Amsterdam|populasi Yahudi]] [[Amsterdam]].<ref name=Clark_203_204>{{Harvnb|Clark|1969|pp=203–204}}</ref> Amarga saka [[empati]] kanggo kaanan manungsa, Rembrandt disebut "salah satunggaling nabi gedhegedhé saka peradaban."<ref name=Clark_205>{{Harvnb|Clark|1969|pp=205}}</ref>
 
==Cathetan==
352.737

besutan