Universitas Loyola Marymount: Béda antara owahan

→‎Kampus: éjaan, replaced: bangunan → yasan (6), dosen → dhosèn, èndah → éndah (2)
(Amerika Serikat -> Amérika Sarékat, replaced: Amerika Serikat → Amérika Sarékat (3))
(→‎Kampus: éjaan, replaced: bangunan → yasan (6), dosen → dhosèn, èndah → éndah (2))
[[Gambar:bluff25.jpg|thumb|left|Sesawangan Bluff]]
[[Gambar:lmuxavierhall.jpg|thumb|right|Xavier Hall]]
LMU dumunung wonten ing nginggil bukit ingkang wiyaripun 150 hèktar ing kawasan Westchester, ing sisih kilèn [[Los Angeles]], dumunung wonten ing perbukitan Del Rey Hills. Wiyaripun lemah aslinipun 99 hèktar minangka sumbangan saking Harry Culver, satunggaling pangusaha real estate. Xavier Hall, ingkang dipunsukani nama saking nama Santo [[Fransiskus Xaverius]], S.J., salah satunggaling kanca Santo [[Ignatius Loyola]], S.J., lan St. Robert's Hall, ingkang dipunsukani nama saking nama Santo [[Robert Bellarmine]], S.J., satunggaling tiyang kardinal lan Dhoktor Gereja, inggih punika 2 bangunanyasan pisanan ingkang dipunbangun wonten ing aréa kampus Westchester wekdal punika. Sasampuning pungkasan dipunbangun wonten ing taun [[1929]], Xavier Hall dipunpapani déning para dosendhosèn Jesuit lan para mahasiswa nalika wekdal St. Robert's Hall dipun-ginakaken minangka gedung akademis lan administratif.
 
Sacred Heart Chapel (Kapel Hati Kudus) lan Regents Bell Tower inggih punika bangunanyasan kampus non-residensial ingkang dipunbangun ([[1953]]-[[1955]]). Malone Student Center, dipunsukani nama saking nama Lorenzo M. Malone, S.J., satunggaling alumnus universitas lan mantan Dekan lan Bendahara Universitas, dipunpungkasaken taun [[1958]] lan dipunrénovasi nalika taun [[1996]]. LMU wekdal punika kagungan 36 fasilitas akademis, atletik, administratif lan event kejawi 12 gedung perumahan mahasiswa lan 6 komplèks apartemèn ing aréa kampus.
 
Kampus Westchester sapunika ugi kagungan 2 lapangan suket ingkang wiyar ingkang sanès fasilitas olah-raga. Alumni Mall lan Sunken Gardens nyamektakaken sesawangan kampus ingkang èndahéndah ingkang sampun samekta kaliyan sesawangan sadaya wewengkon [[pasisir]] [[Los Angeles]], Marina del Rey, Playa Vista, Playa del Rey lan Lautan Pasifik.
 
[[Gambar:uhalla.jpg|thumb|left|University Hall]] [[Gambar:sunkengarden.jpg|thumb|right|Sculpture Gardens]]
 
Akuisisi pihak universitas saking bangunanyasan University Hall wonten ing taun [[2000]] nyiptakaken gerbang mlebet kampus énggal, kejawi ruang kantor lan kelas ingkang dipunbetahaken sanget. University Hall inggih punika sawijining fasilitas ingkang unik kanggé sawijining institusi akademis: bangunanyasan punika aslinipun dipunbangun kanggé parusahan Hughes Aircraft minangka kantor pusatipun lan ngéwahi saking fasilitas parusahan ingkang eksklusif dados sawijining bangunanyasan ingkang nunjang pagesangan akademis. LMU pikantuk bangunanyasan wiyaripun 1.000.000 mèter persegi punika ing sasi [[Januari]] [[2000]] saking [[Raytheon]] ingkang tumbas Hughes Aircraft. LMU mungkasaken penataan ulang interior ruangan ingkang wiyaripun 250.000 mèter persegi ing sasi [[April]] [[2001]]. Bangunan punika, ingkang dipundunungi déning Bellarmine College of Liberal Arts, dipunbangun kanthi konstruksi baja lan beton, lan wonten 7 lanteing nginggil lemah. University Hall kagungan langkung saking 500.000 mèter persegi ruangan lan saged nampung langkung saking 1000 papan kanggé parkir wonten ing 3 tingkat parkir ngandhap lemah. Ruang atrium wiyaripun 70.000 mèter persegi sapunika dipun-ginakaken minangka papan kanggé manéka event LMU.
 
''Princeton Review'' dèrèng dangu punika dunungaken LMU minangka universitas ingkang kagungan kampus paling èndahéndah kaping 7 ing wewengkon [[Amérika Sarékat]].<ref>[http://www.princetonreview.com The Princeton Review<!-- Bot generated title -->]</ref> ''CampusSqueeze'' college e-zine ranked LMU as having the 3rd most beautiful campus in America.<ref>[http://www.11alive.com/news/article_news.aspx?storyid=107546 11Alive.com | Atlanta, GA | Top 20 Most Beautiful Colleges<!-- Bot generated title -->]</ref>
 
== Cathetan suku ==
352.737

besutan