Marc Aaronson: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎Pendhidhikanipun: éjaan, replaced: hubungan → gayutan
(éjaan, replaced: kangge → kanggé (3), seda → séda)
(→‎Pendhidhikanipun: éjaan, replaced: hubungan → gayutan)
Marc Aaronson inggih punika lulusan saking [[California Institute of Technology]], satunggaling papan ingkang ing universitas punika piymbakipun pikantuk gelar [[BSc]] ing taun [[1972]]. Piyambakipun ngrampungaken gelar [[Doctor of Philosophy|Ph.D.]] wonten ing taun [[1977]] wonten ing [[Universitas Harvard|Harvard University]] kanthi satunggali desertasi kanthi irah- irahah "''on the near-infrared aperture photometry of galaxies''".<ref>{{cite book|last=Audouze|first=Jean|title=Large Scale Structures of the Universe|publisher=International Astronomical Union|year=1988|pages=xxii|isbn=90-227-2742-2{{Please check ISBN|reason=Check digit (2) does not correspond to calculated figure.}}|url=http://books.google.com/books?id=EhTF_LJiXQsC&printsec=copyright&dq=%22Marc+Aaronson%22&cad=1#PPR22,M1|nopp=true}}</ref>
Piyambakipun inggih ugi ndhèrèk makarya wonten ing ''Steward Observatory''" wonten ing [[University of Ariziona|Universitas Arizona]] minangka ''a Postdoctoral Research Associate'' ing taun [[1977]] lan lajeng dados Kempalan Profesor Astronomi ing taun [[1983]]. Aaronson lan [[Jeremy Mould]] menang saking bebungah ingkang dipunparingaken déning [[George Van Biesbroeck]] ing taun [[1981]] lan menang lomba ''[[Newton Lacy Pierce Prize in Astronomy]]'' ing taun [[1984]] saking [[American Astronomical Society]]. Piyambakipun ugi sampun naté pikantuk penghargaan bab [[Bart J. Bok Prize]] ing taun [[1983]] saking [[Harvard University]].
Asiling karyanipun inggih fokusaken wonten ing tigang babagan inggih punika babagan nemtokaken konstanta ''Hubble'' (H<sub>0</sub>), kanthi ngginakaken hubungangayutan ''Tully- Fisher'', studi bab [[karbon]] [[lintang]] lan dhistribusi cepet botenipun saking lintang - lintang ingkang wonten ing galaksi ''Dwarf spheroidal''.
Aaronson inggih kalebet ugi salah satunggaling astronom ingkang kaping sepisanan nyobi kanggé nggambar maeri ingkang peteng ingkang ngewrat pencitraan infra abrit. Piyambakipun nggambar infra abrit minangkag materi ingkang boten dipunmangertosi wonten ing sak kiteripun galaksi ingkang badhé dados satunggaling materi peteng.
 
352.737

besutan