Karbon: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: makhluk → makluk, tahun → taun
(→‎top: éjaan, replaced: sajroning → sajeroning)
(→‎top: éjaan, replaced: makhluk → makluk, tahun → taun)
{{Elementbox_isotopes_stable | mn=12 | sym=C | na=98,9% | n=6 }}
{{Elementbox_isotopes_stable | mn=13 | sym=C | na=1,1% | n=7 }}
{{Elementbox_isotopes_decay | mn=14 | sym=C | na=''[[trace radioisotope|trace]]'' | hl=5730 [[tahuntaun]] | dm=[[emisi beta|beta<sup>-</sup>]] | de=0,156 | pn=14 | ps=[[nitrogen|N]] }}
{{Elementbox_isotopes_end}}
{{Elementbox_footer | color1=#a0ffa0 | color2=black }}
'''Karbon''' iku [[unsur kimia]] kang duwé simbol '''C''' lan [[daftar unsur miturut nomer atom|nomer atom]] 6 ing [[tabel périodik]]. Karbon minangka unsur non-logam, duwèni valensi 4, lan duwé sawetara [[alotrop]], kalebu [[grafit]] lan [[intan]].
 
Karbon ana ing sajeroning kabèh [[makhlukmakluk urip]] lan minangka dhasar [[kimia organik]]. Unsur iki uga nduwèni kaunikan bab kamampuan kanggo mbentuk ikatan kimia karo karbon utawa unsur liyané, mbentuk amèh 10 yuta jinis [[senyawa]] kang wis diweruhi.
 
{{clr}}
348.872

besutan