Ion: Béda antara owahan

5 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: Biasa → Biyasa (2), mateni → matèni, Proses → Prosès, sakwisé → sawisé, Sejarah → Sajarah, téori → téyori (2)
(→‎Ion Négatif lan Positif: éjaan, replaced: Menawi → Manawi, merga → amarga, Merga → Amarga)
(éjaan, replaced: Biasa → Biyasa (2), mateni → matèni, Proses → Prosès, sakwisé → sawisé, Sejarah → Sajarah, téori → téyori (2))
[[Gambar:Nitrate-ion-elpot.png|thumb|200px|Medan potensial elektrostatik saking ion Nitrat]]
'''Ion''' ya iku atom autawa sekumpulan atom kang duwé muatan [[listrik]].<ref name="internet1">[http://www.e-dukasi.net/index.php?mod=script&cmd=Bahan%20Belajar/Materi%20Pokok/view&id=258&uniq=2229 www.e-dukasi.net]</ref> Ion asalé saka siji atom unsur (monoatom).<ref name="internet2">[http://www.scribd.com/doc/18037840/08-Bab-7-Atom-Ion-Dan-Molekul www.scribd.com]</ref> Uga ana ion kang asalé saka gabungan loro utawa luwih atom unsur kang béda (poliatom).<ref name="internet2"/>
Ion kang muatan listriké [[négatif]] dijenengi [[anion]].<ref name="internet1"/> Ion kang muatan listriké positif dijenengi [[kation]].<ref name="internet1"/> ProsesProsès kanggo pembentukan ion dikenal karo jeneng [[ionisasi]].<ref name="internet1"/>[[Atom]] utawa kelompok atom kang terionisasi ditandai karo tikatas n+ utawa n-.<ref name="internet1"/> n ya iku jumlah [[elektron]] kang ilang utawané dientuké.<ref name="internet1"/>
 
== SejarahSajarah Ion ==
Ion pisanan ditemoké ana ing sawijining téoritéyori déning [[Michaél Faraday]] nalika taun 1830.<ref name="internet3">[http://surgaku.com/2010/04/pengertian-ion/ surgaku.com]</ref> Ion mau kanggo ngambaraké ngenani pérangan [[molekul]] kang geraké tumuju arah anoda utawa [[katoda]] ana ing tabung hampa udara ([[vacuum tube]], CRT).<ref name="internet3"/> Nanging, mekanisme prastawa iki nembé bisa dideskripsikaké taun 1884 déning [[Svante August Arrhenius]] ana ing [[disertasi]] dhoktoré ing [[University of Uppsala]].<ref name="internet3"/> Wiwitané téoritéyori iki ditolak nanging sakwisésawisé iku disertasiné menangi Bebungah [[Nobél]] [[Kimia]] ana ing taun 1903.<ref name="internet3"/>
 
== Ion Négatif lan Positif ==
# Ion Négatif ana ing udara bisa mlebu ana ing awak manungsa liwat [[pernapasan]] lan [[pori-pori]] [[kulit]].<ref name="internet5"/> Ion iki mlebu ana ing [[sél]] njero awak melu ana ing arus aliran [[getih]].<ref name="internet5"/> Ion Négatif ana ing awak bisa nguraiké [[asam laktat]] dadi zat kang ara bahaya (air lan ion laktat) kang gampang digawa aliran getih tumuju panggon pembuangan.<ref name="internet5"/>
# Saliyané iku Ion Négatif duwé kemampuan kanggo ningkatké kerja [[limpa]] kanggo nghasilké kekebalan awak.<ref name="internet5"/>
# Bisa mbersihké udara lan uga apik kanggo keséhatan.<ref name="internet5"/> Ion Négatif uga duwé manfaat kanggo matenimatèni [[virus]] lan [[baktéri]] kang ana ing udara sekitaré dhéwé.<ref name="internet5"/>
# Ion Négatif uga migunani kanggo netralké [[Superoksida]].
 
|valign="top"|
{|class="wikitable"
|+'''Kation''' BiasaBiyasa
|-
!style="text-align: left"|Jeneng Kimia
|valign="top"|
{|class="wikitable"
|+'''Anion''' BiasaBiyasa
|-
!style="text-align: left"|Jeneng Kimia
352.737

besutan