Windows Vista: Béda antara owahan

15 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: ngumumaké → mbiwara (2)
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
(éjaan, replaced: ngumumaké → mbiwara (2))
| date = Januari 2009 <!-- approximate date of template insertion for dating hidden maintenance categories -->
}}
'''Windows Vista''' ya iku [[sistem operasi]] mawa basis grafis saka [[Microsoft]] kang digunakaké ana ing [[komputer pribadi]] (PC), kang digunakaké kanggominangka omah utawané kanggo bisnis, uga kanggo [[laptop|komputer laptop]], utawané ''media center''.<ref name="vista"> [http://www.wlndowsvista.com Microsoft Windows Vista]</ref> Sadurungé diumumaké kanthi jeneng Windows Vista nalika tanggal [[22 Juli]] [[2005]], sistem operasi iki luwih ditepungi kanthi jeneng ''codename'' Longhorn (asalé saka jeneng Longhorn Saloon, sawijining bar kang misuwur ing [[Whistler]], [[British Columbia]], [[Kanada]]).<ref name="vista"/> Microsoft ngluncuraké Windows Vista nalika tanggal [[8 November]] [[2006]] kanggo panganggo bisnis, lan [[30 Januari]] [[2007]] kanggo panganggo ing omah.<ref name="vista"/> Paluncuran Windows Vista iki leté luwih saka limang taun sawisé paluncuran [[Windows XP]] ya iku nalika tanggal [[25 Oktober]] [[2001]].<ref name="vista"/> Microsoft pisanan ngumumakémbiwara "Longhorn" nalika sasi [[Juli]] [[2001]], ya iku sadurungé paluncuran Windows XP kang diluncuraké nalika sasi [[Oktober]] ana ing taun kang padha.<ref name="vista"/> Wiwitané Longhorn dikarepaké wiwit dipasaraké ing kisaran taun 2003 kang didadèkaké watu lumpatané Windows XP lan "Blackcomb" (saiki ditepungi minangka "[[Windows 7]]").<ref name="vista"/> Kanthi alon-alon, "Longhorn" nyatané dibangun nganggo fitur-fitur kang akèh lan tèknologi anyar saka "Blackcomb", kang ndadèkaké tanggal paluncurané diundur.<ref name="vista"/> Microsoft banjur ngumumakémbiwara nalika tanggal [[27 Agustus]] [[2004]] yèn perusahaan iku nglakokaké owah-owahan kang ''signifikan''.<ref name="vista"/> Pembangunan "Longhorn" diambali manèh lan didhasaraké marang basis program [[Windows Server 2003]].<ref name="vista"/> Fitur kang sadurungé diumumaké, kaya [[WinFS]], dibatalaké.<ref name="vista"/>
 
== Cathetan sikil ==
{{reflist}}
{{komputer-stub}}
 
[[Kategori:Komputer]]
[[Kategori:Windows]]
[[Kategori:Windows Vista| ]]
 
 
{{komputer-stub}}
352.737

besutan