Diesel: Béda antara owahan

47 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
éjaan, replaced: cahaya → cahya (2), disebut minangka → sinebut, industri → indhustri (2), perubahan → owah-owahan
(éjaan, replaced: proses → prosès, utamané → mliginé)
(éjaan, replaced: cahaya → cahya (2), disebut minangka → sinebut, industri → indhustri (2), perubahan → owah-owahan)
==Kandutan==
Bahan bakar mesin diesel akèh-akèhé kasusun saka [[senyawa]] [[hidrokarbon]] lan senyawa nonhidrokabon. Senyawa hidrokarbon kang tinemu ing bahan bakar diesel ya iku : [[parafinik]], [[naftenik]], [[olefin]] lan [[aromatik]]. anata kanggo senyawa nonhidrokarbon kasusun saka senyawa kang ana kandutané [[unsur logam]], ya iku ''S'', ''N'', ''O'' lan unsur logam ''M'' kaya ta [[vanadium]], [[nikel]] lan [[wesi]]. [[ASTM]] nglasifikasikake bahan bakar diesel dadi 3 tingkatan, ya iku:
*Tingkat 1-D Arupa bahan bakar kang [[volatile]] kanggo mesin kanti perubahanowah-owahan cepetelan''loading'' kang ''berfrekuensi'', kaya ta kanggo [[kendaraan motor]].
*Tingkat 2-D arupa bahan bakar kanti ''volatilitas'' luwih endèk kanggo [[mesin industriindhustri]], [[mesin kapal]], lan [[lokomotif]].
*Tingkat 4-D Bahan bakar kanti ''volatilitas'' luwih endek kanggo mesin kang kecepetané endèk lan pas-pasan.<ref name="internet1" />
 
Penggolongan bahan bakar mesin diesel andhedasar jinis putaran mesin, bisa dibagi dadi rong golongan ya iku:
1.Automotive Diesel Oil ( ADO ), ya iku bahan bakar kang digunakaké kanggominangka mesin kanti kecepatan putaran mesin sak nduwuré 1000 rpm (
rotation per minute). Bahan bakar jinis iki kang biyasa disebut minangkasinebut bahan bakar diesel. Lumrahé digunakaké kanggominangka kendaraan bermotor.
2.Industrial Diesel Oil, ya iku bahan bakar kang digunakaké kanggominangka mesin-mesin kang duwé putaran mesin kurang utawa padha karo 1000 rpm, racaké digunakaké kanggominangka mesin-mesin industriindhustri. Bahan bakar jinis iki disebut minyak diesel.<ref name="internet">[http://repository.ui.ac.id/telusur/hasil/1?keyw=diesel&telusur=Telusur], (Kaunduh 22/11/12).</ref>
 
==Karakteristik Umum Diesel==
Indeks diesel ya iku salah sijiné parameter mutu penyalaan ing bahan bakar mesin diesel saliyané angka setana.
===Titik Embun===
Titik embun ya iku suhu ingendi mulai katoné cahayacahya kang warnane suram relatif tumprap cahayacahya sekitaré marang permukaan minyak diesel sajron prosès pendinginan.Karakteristik iki ditentokaké kanti migunakaké metoda ASTM D97.<ref name="internet1" />
 
===Titik nyala ( flash point)===
352.737

besutan