Kondensator: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: sanesipun → sanèsipun (2)
(éjaan, replaced: cairan → cuwèran, energi → ènergi (2))
(→‎top: éjaan, replaced: sanesipun → sanèsipun (2))
{{rapèkaké}}
'''Kondensator''' utawi asring dipunsebat minangka '''kapasitor''' inggih punika satunggaling piranti ingkang saged [[penyimpanan|nyimpen]] [[ènergi]] ing salebeting [[medan listrik]], kanthi cara ngempalaken ingkang boten seimbang internal saking [[muatan listrik]]. Kondensator gadhah satuan ingkang dipunsebat [[Farad]] saking nami [[Michael Faraday]]. Kondensator ugi dipuntepang minangka "kapasitor", nanging tembung "kondensator" taksih dipun-ginakaken ngantos sapunika<ref name="internet 1">[http://www.beteve.com/detail-1-16.html Kondensator] (dipununduh 21/10/2012)</ref>. Ingkang pisanan dipunsebat déning [[Alessandro Volta]] minangka ilmuwan [[Italia]] ing taun [[1782]] (dari basa Itali ''condensatore''), gegayutan kaliyan kemampuan piranti kanggé nyimpen satunggaling muatan listrik ingkang inggil kabandhingake komponen sanesipunsanèsipun. Kathah saking basa lan nagara ingkang boten ngginakaken [[basa Inggris]] taksih ngacu saking tetembungan basa Italia "condensatore", [[basa Perancis]] ''condensateur'', [[Indonesia]] lan [[Jerman]] ''Kondensator'' utawi [[Spanyol]] ''Condensador''.
 
* Kondensator gadhah kalih samparan lan kalih kutub inggih punika [[positif]] lan [[negatif]] sarta gadhah cuwèran [[elektrolit]] lan biasanipun wujudipun tabung.
:[[Gambar:Polarized kondensator symbol 3.jpg]] ''Lambang kondensator (gadhah kutub) ing skema elektronika.''
 
* Manawi jinis ingkang satunggal malih kathah nilai kapasitasipun langkung andhap, boten gadhah kutub positif utawi negatif ing samparan, kathaipun wujudipun bunder pipih warni coklat, abrit, ijo lan sanesipunsanèsipun kados tablet utawi kancing rasukan.
:[[Gambar:Capacitor_symbol.jpg]] ''Lambang kapasitor (boten gadhah kutub) ing skema elektronika.''
 
350.349

besutan