Albert Einstein: Béda antara owahan

9 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: Daftar → Pratélan, teori → téyori (3)
(éjaan, replaced: Amerika → Amérika, asmanipun → namanipun (2), biasa → biyasa, liyane → liyané, Perdamaian → Bedhamèn)
(éjaan, replaced: Daftar → Pratélan, teori → téyori (3))
}}
 
'''Albert Einstein''' ([[Ulm]], [[Württemberg]], [[Jerman]], [[14 Maret]] [[1879]]–[[18 April]] [[1955]]) punika saged dipunanggep ngèlmuwan [[fisika teoretis]] ingkang ageng piyambak ing [[abad ka-20]]. Piyambakipun ingkang nyiptakaken [[teoritéyori relativitas]] kaliyan ugi kathah nyumbang ing babagan pangembangan teoritéyori [[mekanika kuantum]], [[mekanika statistik]], kaliyan [[kosmologi]]. Ing warsa [[1921]] piyambakipun angsal [[panganugrahan Nobèl ing Fisika]] kanggé wedaranipun prakawis [[efek fotoelektrik]] kaliyan "pengabdenipun marang Fisika Teoretis".
 
Satelasipun [[teoritéyori relativitas umum]] dipunrumusaken, Einstein dados misuwur saubenging donya. Prakawis punika boten biyasa kanggé para ngèlmuwan. Ing wayah sepuhipun, anggènipun misuwur nglangkungi sadaya ngèlmuwan ing sajarah fisika. Ing budaya populèr Einstein kaanggep sinonim kaliyan kapinteran utawi malahan kaliyan [[jenius]]. Pasuryanipun dados ingkang salah satunggaling ingkang dipuntepangi sadonya. Ing warsa [[1999]], Einstein "Tiyang Abad Sapunika" déning majalah ''[[Time]]''. Kapopulèranipun ugi ndamel nami "Einstein" wiyar dipun-gunakaken ing donya [[iklan]] saha barang dagangan sanès. Wusananipun nama "Albert Einstein" dipundaftaraken dados [[merk dagang]].
 
Kanggé miwiti, satunggiling unit [[fotokimia]] dipunwastani ''[[einstein (unit)|einstein]]'', satunggaling [[unsur kimia]] dipunwastani [[einsteinium]], saha satunggaling [[asteroid]] dipunwastani [[2001 Einstein]].
 
== Uga delengen liyané ==
* [[DaftarPratélan Tokoh Profesi]]
 
== Réferènsi ==
352.737

besutan