James Franck: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: teori → téyori
(→‎top: éjaan, replaced: bebas → bébas, dosen → dhosèn (2), energi → ènergi (3), Masyarakat → Masarakat)
(→‎top: éjaan, replaced: teori → téyori)
Sadangunipun [[Perang Dunia I]], Franck dipuntugasi wonten ing [[Freikorps]]. Sasampunipun [[PD I]] pungkasan, Franck dados pandéga wonten ing Divisi Fisika wonten ing [[Institut Kaiser Wilhelm]] kanggé [[Kimia fisika|Kimia Fisika]] ing laladan [[Berlin-Dahlem]]. Satunggal taun candhakipun, taun [[1920]], Frank pindhah dhateng [[Universitas Göttingen]] saperlu dados [[Profesor]] [[Fisika eksperimental|Fisika Eksperimental]] lan Direktur Institut Fisika Eksperimental ingkang angka kalih.<ref>http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/biography/James_Franck.html</ref>
 
Nalika taun [[1925]], Franck pikantuk Bebungah Nobèl Fisika, ingkang dipuntampi sesarengan kaliyan Hertz, kanggé pakaryanipun wonten ing babagan [[fisika kuantum]]. [[Mekanika kuantum]] inggih punika teoritéyori fisika fundamental ingkang nambahi jembar, ngleresaken lan manunggalaken [[mekanika Newton]] lan [[elktromagentisme Maxwell]], wonten ing tingkat atom lan subatom. Franck lan Hertz ngamati obahan elektron bébas wonten ing manéka jinis gas lan prabawa ingkang wonten ing elektron punika wonten ing fungsi atom.
 
[[Gambar:Franck,James Autogramm 1952..jpg|thumb|left|James Franck, Chicago 1952]]
352.737

besutan