Ludwig Wittgenstein: Béda antara owahan

5 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: teori → téyori (2), benten → bènten
(éjaan, replaced: Asal Usul → Asal-usul, Protestan → Protèstan, utaminipun → mliginipun)
(éjaan, replaced: teori → téyori (2), benten → bènten)
Éwadéné bapakipun nganut agama [[Protèstan]] lan ibunipun nganut [[agama]] [[Katolik]], ingkang lajeng ndhèrèk agama ibunipun, sajatosipun kekalih tiyang sepuhipun taksih minangka keturunan [[Yahudi]].
 
Wittgenstein ingkang utama dipunkenal amargi paham filsafatipun nalika gesangipun éwah lan dados bentenbènten kanthi total saèngga kadang kala tiyang nyebutipun minangka Wittgenstein I lan Wittgenstein II.
 
== Paham ==
Wittgenstein inggih punika panulis ''[[Tractatus Logico-Philosophicus]]'' ingkang minangka sumber inspirasi kaum [[logis-positivis]] wonten ing bab analisis antawising pernyataan ingkang kagungan makna kaliyan pernyataan ingkang boten kagungan makna. Piyambakipun ngandharaken punika lumantar teoritéyori pemaknaan ingkang dipunkenal minangka ''teoritéyori gambar''. Wonten ing karya salajengipun, ''Philosphical Investigations'', piyambakipun ngoreksi pamanggih wiwitanipun wonten ing bab ''Tractatus'' lan langkung nengenaken pendekatan holistik-praktis wonten ing pendekatan tumrap perkawis basa. Pamanggih punika mangaruhi para [[filsuf]] ingkang nganut [[paham]] ''ordinary language philosophy'', kados déné [[Gilbert Ryle]].<ref>http://www.philosophypages.com/ph/witt.htm</ref>
 
== Karya ==
352.737

besutan