Sétan: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: makhluk → makluk, Makhluk → Makluk, benten → bènten
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
(éjaan, replaced: makhluk → makluk, Makhluk → Makluk, benten → bènten)
[[Gambar:Schongauer Anthony.jpg|thumb|right|250px|[[Anthony the Great|St. Anthony]] Salah satunggalipun lukisan ingkang nggambaraken setan ingkang dipundamel déning [[Martin Schongauer]], ing taun 1480.]]
'''Setan''' ([[Basa Arab|Arab]]: شيطان, ''Shaitan'')inggih punika [[roh]] awon ingkang tansah ngganggu [[manungsa]] supados nglaksanaken padamelan ingkang awon.<ref name="buku1">Departemen Pendidikan Nasional. 2002.''Kamus Besar Basa Indonesia (edhisi 3)'', kaca 1055. Jakarta:Balai Pustaka</ref>
Kados ingkang sampun dipunmangertosi wonten ing [[agama|agami]] [[Islam]], [[Kristen]] lan [[Yahudi]], asalipun setan inggih punika saking golongan kados [[malaikat]] ingkang mempeng anggenipun ngibadah. Miturut agami Islam, setan dipunrita saking [[geni]] lan ugi dipunpratelakaken asalipun saking [[jin]] saderengipun dipunpilih dados malaikat.<ref name="buku2"/> Miturut Islam, setan inggih punika [[iblis]] utawi [[jin]] ingkang dipunurak saking [[swarga]].<ref name="buku2"/> MakhlukMakluk setan bentenbènten kaliyan makhlukmakluk malaikat, amargi setan punika boten manut prentahipun [[Allah]], setan dipunurak saking suwarga amargi mungkir saking prentahipun [[Allah]] supados sujud dhateng [[Nabi Adam]] minangka tandha urmat minangka ciptaanipun ingkang mulya.<ref name="buku2"/> Setan tansah ngganggu manungsa supados kesupen dhateng prentah-prentahipun [[Allah]], ngejak manungsa dhateng prekawis ingkang awon.<ref name="buku2"/> Setan ngrayu manungsa dhateng keawonan, lan njrumusaken manungsa dhateng karisakan.<ref name="buku2"/> Miturut [[Al Quran]] wonten ing Surat [[Al-Kahfi]] [[ayat]] nomer 50, ''Lan (elinga) nalika [[Allah]] mrentahaken dhateng para malaikat, 'Sumangga sujud dhateng (Nabi) Adam, mangka sadaya malaikat sujud kajawi [[iblis]]. Iblis saking golongan [[jin]], mangka iblis ndhurhakai prentah gustinipun.<ref name="buku2">Al Jazairi, Abu Bakr Jabir. 2007. ''Ensiklopedi Muslim''. Jakarta:Darul Falah.</ref>
 
== Cathetan suku ==
 
[[bat:Biesos]]
{{stub}}
 
[[Kategori:Artikel mawa basa krama]]
[[Kategori:Mitologi miturut agami]]
 
 
{{stub}}
352.737

besutan