Louis XVI saka Prancis: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎Biografi: éjaan, replaced: sanesipun → sanèsipun
(éjaan, replaced: sae → saé, seda → séda (3), siap → siyap)
(→‎Biografi: éjaan, replaced: sanesipun → sanèsipun)
Sinaosa piyambakipun inggih punika mahasiswa ingkang saé lan pinter, piyambakipun boten siyap dados [[Raja]]. Piyambakipun manawi tiyang ingkang isinan, kirang gadhahi tanggung jawab. Sawekdal umur 15 taun, Louis-Agustus krama kaliyan [[Marie Antoinette]]. Sawekdal punika [[Maria Antonia]] tasih umur 14 taun inggih punika saking [[Austria]], [[Archduchess Habsburg]]. Kramanipun punika minangka prajanjen pulitik antawisipun [[Bourbon]] ([[Prancis]], [[Spanyol]], [[Parma]], [[Napoli]], lan [[Sisilia]]) lan [[Habsburg]] ([[Austria]] Kekaisaran Dinasti: [[Austria]], [[Bohemia]], [[Hongaria]], [[Toscana]]).
 
Sepasang punika ingkang tasih alit lan boten gadhahi komitmen kagem gesang sesarengan. Sedaya tiyang ing [[Perancis]] sampun ngertos manawi pasangan punika boten sami-sami tresna lan boten akur. Ing tanggal [[11]] [[Juni]] [[1775]] sanesipunsanèsipun simbahipun séda, Louis Agustus dipundadosaken Louis XVI. Piyambakipun dados raja rikala umur [[20]] taun.<ref>[http://bastille-day.com/biography/LouisXVI-Biography bastille-day.com(dipuntingali tanggal 2 Oktober 2011)]</ref>
 
== Cathetan suku ==
352.737

besutan