Obat: Béda antara owahan

16 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎Klasifikasi: éjaan, replaced: digunaké → digunakaké (2)
(→‎top: éjaan, replaced: khususé → mliginé)
(→‎Klasifikasi: éjaan, replaced: digunaké → digunakaké (2))
* [[Analgesik]] obat kanggo ngilangaké rasa lara
** Non-NSAID [[antipiretik]]
*** [[Acetaminophen]] (uga diarani kanthi jeneng [[parasetamol]], obat iki bisa nyebabaké [[lever]] yèn digunakédigunakaké kanthi cara kronik.
** [[NSAIDS]]
*** [[Aspirin]] utawa ASA (acetylsalicylic acid), kang diarani antipiretik
*** [[Ibuprofen]] uga diarani Advil, Motrin, Nuprin and Brufen
** [[Opioids]], [[narkotik]] kanggo ngilangaké rasa lara kang kuwat. Obat iki bisa nyebabaké ketagihan. Obat iki digunakaké kanggominangka obat rékréasi amarga duwé éfék [[euphorik]].
*** [[Opiates]]
**** [[Morphine]]
**** [[Tramadol]]
**** [[Fentanyl]]
* [[obat rekreasi]] biyasané digunaké kanggominangka njaga émosi utawa kanggo rekreasi lan nenangaké awak
** [[Ethanol|Alcohol]]
** [[Nicotine]]
348.872

besutan