Gurung: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: nggunaaké → nggunakaké
(→‎top: éjaan, replaced: sabagéyan → sapérangan, utamané → mliginé)
(→‎top: éjaan, replaced: nggunaaké → nggunakaké)
[[Gambar:Gray1032.png|thumb|Bagan panggonan esofagus [[manungsa]], disawang saka mburi]]
'''Kerongkongan''' utawa '''Esofagus''' (saka [[basa Yunani]]: οiσω, oeso - "nggawa", lan έφαγον, phagus - "mangan") iku tabung (''tube'') otot [[vertebrata]] kang diliwati wektu panganan mili saka pérangan [[tutuk]] tumuju [[lambung]]. Panganan mlaku ngliwati esofagus kanthi nggunaakénggunakaké prosès [[peristaltik]].
 
Esofagus nyambung karo [[faring]] – kang nyambungaké esofagus karo rongga tutuk – ing ros nomer 6 [[balung mburi]]. Miturut [[histologi]], esofagus dibagi dadi telung pérangan: pérangan superior (sapérangan gedhé iku [[otot balung]]), pérangan tengah (campuran otot balung lan [[otot alus]]), sarta pérangan inferior (kang mliginé saka otot alus).
352.737

besutan