Bologna: Béda antara owahan

19 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: diadegaké déning → diyasa, dibangun → diyasa (2), industri → indhustri (2), Propinsi → Provinsi (2), sakubengé → saubengé, . → ., nggadhahi → gadhah
(→‎Sajarah: éjaan, replaced: sakdurungé → sadurungé)
(éjaan, replaced: diadegaké déning → diyasa, dibangun → diyasa (2), industri → indhustri (2), Propinsi → Provinsi (2), sakubengé → saubengé, . → ., nggadhahi → gadhah)
| coordinates_footnotes =
| region = {{RegioneIT|sigla=EMR}}
| province = [[PropinsiProvinsi Bologna|Bologna]] (BO)
| frazioni = Frabazza, Monte Donato, Paderno, Rigosa
| mayor_party = not affiliated
| footnotes =
}}
'''Bologna''' iku kutha krajan Regione [[Emilia-Romagna]] sing ana ing pérangan tengah [[Italia]] . Padunungé 367.000 jiwa ( 2005).
==Sajarah==
Kutha Bologna diadegaké déningdiyasa Etruscans nganggo jeneng Felsina ing taun 534 sadurungé Masèhi.
[[Korea]] [[Etruscans]] kanthi maju wonten cedhak [[Greja Santo Lukas]] ingkang dibangundiyasa wonten dhuwur bukit. Wonten abad ka-4 sakdurungipun [[Masehi]], Bologna dikuasai déning [[Boii]], ingkang sakwisipun dadi asal usul jeneng Bononia wonten koloni [[Romawi]] nggadhahigadhah kuwasa wonten taun 189 sakdurungipun [[Masehi]]. Wonten era [[Romawi]], populasi Bologna kinten-kinte saantawis 12.000 - 30.000. Wonten mangsa jaya, Bologna dadi kutha kaping kalih wonten [[Italia]] saha dadi kutha paling wigati amarga pirang-pirang candhi saha arena pertunjukan. Kutha punika uga natè kobongan wonten masa pamaréntahan [[Claudius]] saha sakwisipun dibangundiyasa bali kalih [[Nero]] wonten abad kapisan.
 
== Aspek wigati ==
Karana tlatah kang dumunung wonte ing tetengah wewengkon Italia, Bologna anggadahi salah satunggalipun kutha ing kang peting minangka ngubungake ing babagan trasportasi darat.Kutha kang ugi anggadahi aneka industriindhustri wigati kaya ta industriindhustri ing pagolahan dedharan, elektronika, piranti mékanik, retail, lan Bologna ugi kagolong dados kutha kapisanan ingkang wonten ing tlatah Italia tumuju [[pasar|peken]] [[woh]] lan [[sayuran]]. Kutha wujuake salah satunggalipun satunggal [[duit|yotro]] uga dikubengi [[monumen]] lan [[musiyum]].
 
Ing kutha Bologna madeg salah sawijinipun universitas kang dipunparingi nama ''Universitas Bologna'' ingkang kagolong universitas tuwa ing donya minangka cacah mahasiswa kirang langkung 100.000 ing sakubengésaubengé panjrur donya
 
{{PropinsiProvinsi Bologna}}
{{Kutha krajan region Itali}}
 
348.872

besutan