Allah: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: ketingal → katingal
(éjaan, replaced: jroning → sajeroning, Menawi → Manawi, Jroning → Sajeroning)
(→‎top: éjaan, replaced: ketingal → katingal)
{{Basa campuran}}
[[Gambar:Dcp7323-Edirne-Eski_Camii_Allah.jpg|thumb|right|Kaligrafi '''Allah''' ing sawijining [[Masjid]] Tuwa ing [[Turki]]]]
'''Allah''' ([[basa Arab]] ''allāhu'' الله) utawi kadhang kala ditembungaken déning tiyang Jawi dados '''Gustialah''', inggih punika iku sawijining tembung kang dipundhut saking basa [[Arab]] ingkang ateges "[[Pengèran]]". Tembung punika luwih kesohor minangka asma tumrap Pengèran déning tiyang ingkang anganut agami [[Islam]]. Tembung punika wonten kalangan para panutur basa [[Arab]], minangka tembung kang umum kanggo peparing asma tumrap Pengèran, kalebet kagem tiyang [[Yahudi]] kaliyan [[Kristen]] Arab. Mangka, tembung punika ketingalkatingal dipungunakaken ugi wonten terjemahan kitab suci agama Kristen kaliyan Yahudi ingkang ngagem basa Arab, ugi terjemahan [[Injil]] wonten basa [[Indhonesiyah]] kaliyan [[Turki]].
 
<!--
351.333

besutan