Wulung: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: kewan → kéwan (2), klompok → golongan, sabagéyan → sapérangan, nggadhahi → gadhah
(éjaan, replaced: kewan → kéwan (2), klompok → golongan, sabagéyan → sapérangan, nggadhahi → gadhah)
| image = Eagle In Flight 2004-09-01.jpeg
| image_width = 200px
| regnum = [[Sato kewankéwan|Animalia]]
| phylum = [[Chordata]]
| classis = [[Manuk|Aves]]
}}
 
'''Wulung''', '''helang''', utawa '''garudha''' ([[basa Inggris]]: ''eagle'') punika salah setunggaling [[sato kewankéwan|kéwan]] ingkang wonten ing [[Indonesia|Indonésia]].
 
== Ciri-ciri ==
Wulung punika mlebet kéwan [[getih]] panas, gadhah sewiwi lan awak ingkang katutup déning wulu pelepah. Amargi lumebet ing klompokgolongan peksi, wulung tangkar-tumangkar kanthi cara nigan. Tigannipun kabungkus déning cangkok ingkang atos. Tigan-tigan punika dipunsimpen ing lebet susuh ingkang dipundamel déning wulung piyambak. Salajengipun tigan-tigan punika dipunengkremi ngantos netes. Wulung njagi anakipun ngantos saged mabur.
 
Wulung punika kéwan pamangsa. Panganan utami wulung inggih punika kéwan [[mamalia]] alit kados [[tikus]], [[bajing]], lan [[pitik]]. Wonten sabagéyansapérangan wulung ingkang nangkep [[iwak]] lan dipundadosaken panganan utami. Cucuk wulung boten wonten wajanipun nanging nggadhahigadhah wangun béngkong lan kiyat sanget kagem ngoyak daging mangsa. Peksi punika ugi ndarbèni satunggal pasang suku ingkang kiyat/kukuh lan [[kuku]] ingkang landhep kanggé nyengkerem mangsa. Wulung ugi ndarbèni daya pandelengan ingkang permana kanggé mburu mangsa saking let ingkang tebih.
 
Wulung ndarbèni [[sistem ambegan]] ingkang saé lan saged kanggé nyimpen [[oksigen]] ingkang kathah. Oksigen punika dipunperloaken wanci mabur. [[Jantung]] peksi wulung wonten sekawan bilik kados [[manungsa]]. Bilik nginggil dipuntepangi kanthi sebutan [[Jantung|atrium]] lan bilik ngandhap dinpuntepangi kanthi sebutan [[Jantung|ventrikel]].
352.737

besutan