Tuduhaké menu pokok

Owah-owahan

1 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: kabagi → kapérang, klompok → golongan, nggadhahi → gadhah
'''Kapuloan Pasifik''' nggadhahigadhah kirang langkung 20.000 dugi 30.000 pulo; cacahipun ingkang leres boten dipunmangertos. Pulo-pulo punika kadhang kasebat ''[[Oseania]]'', lan sacara tradhisional dipungolongaken dados tigang klompokgolongan: (1) Melanesia, (2) Mikronesia, dan (3) Polynesia.
 
[[Melanesia]] artosipun ''kapuloan ireng'' {[[basa krama]]: kapuloan cemeng}. Pulo-pulo ingkang mlebet kategori punika inggih punika [[New Guinea]] (pulo Pasifik paling ageng ingkang kabagikapérang dados nagari [[Papua Nugini]] lan propinsi [[Irian Jaya]] gadhahanipun [[Indonésia]]), [[Kaledonia Baru]], [[Vanuatu]], [[Fiji]], lan [[Kapuloan Solomon]].
 
[[Mikronesia]] artosipun ''kapuloan alit''. Pulo-pulo ingkang mlebet kategori punika inggih punika [[Marianas]], [[Guam]], [[Palau]], [[Kapuloan Marshall]], [[Kiribati]], [[Nauru]], lan [[Mikronesia]].
348.872

besutan