Soekiman Wirjosandjojo: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: bidang → babagan, enggal → énggal, negeri → nagari, nggadhahi → gadhah
({{nagara}}, {{negara}} -> {{flagicon}})
(→‎top: éjaan, replaced: bidang → babagan, enggal → énggal, negeri → nagari, nggadhahi → gadhah)
}}
 
'''Soekiman Wirjosandjojo''' (ejaan ingkang enggalénggal: '''Sukiman Wiryosanjoyo''') ([[Kutha Surakarta|Surakarta]], [[Jawa Tengah]], [[1898]]-[[1974]])
inggih punika [[Perdhana Mentri Indonésia]] kaping enem ingkang njabat wiwit [[27 April]] [[1951]] - [[3 April]] [[1952]].<ref name="internet2">[http://www.encyclo.co.uk/define/Soekiman%20Wirjosandjojo ''Soekiman Wirjosandjojo''] dipunundhuh tanggal 27 September 2011)</ref><ref name="internet1"/> Panjenenganipun kalebet tokoh pulitik lan pejuang kamardikan Indonésia ingkang ugi dados tokoh Masyumi ([[Majelis Syuro Muslimin Indonésia]]).<ref name="internet1"/> Panjenenganipun miyos ing Sewu, [[Solo]] taun [[1898]], saking kulawarga ingkang taat ngagami. Sasampunipun nggadhahigadhah yuswa ingkang cekap, panjenenganipun mlebet dhateng ELS, lajeng nglajengaken dhateng Stovia (Sekolah Dhokter) ing [[Jakarta]].<ref name="internet1"/> Nalika yuswa 29 taun panjenenganipun lulus saking [[Universitas Amsterdam]] kanthi mendhet bidangbabagan kasehatan.<ref name="internet1"/> Sadangunipun ngudi ilmu ing negerinagari [[Walanda]], panjenenganipun ugi sinau babagan sosial, pulitik, lan kabudayan.<ref name="internet1"/> Amargi kawasisanipun, panjenenganipun kapilih dados pangarsanipun [[Perhimpunan Indonésia]] ([[1925]]).<ref name="internet1">[http://indonesiaindonesia.com/f/92106-perdana-menteri-indonesia/ ''Perdana Menteri Indonésia''] dipunundhuh tanggal 27 September 2011)</ref>
 
Nalika taun [[1926]] panjenenganipun kondur dhateng [[Indonésia]] lan mbikak prakték dhokter ing [[Yogyakarta]].<ref name="internet1"/> Panjenenganipun ugi terjun dhateng jagad perjuangan lan mlebet dhateng Parté Serikat Islam (PSI) ingkang dipunpandhégani déning [[H.O.S. Tjokroaminoto]] - [[Agus Salim|H. Agus Salim]] lan njabat dados bendhahara ngantos enem taun dangunipun.<ref name="internet1"/> Sesarengan kaliyan H. Agus Salim, panjenenganipun nggantos parté kasebat dados Parté Sarekat Islam Indonésia (PSII).<ref name="internet1"/> Parté punika kalebet parté ingkang paling sepuh ing Indonésia.<ref name="internet1"/>
352.737

besutan