Anémia: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎Pengobatan: éjaan, replaced: saderengipun → sadèrèngipun, ketingal → katingal (2)
(éjaan, replaced: secara → kanthi, sanesipun → sanèsipun)
(→‎Pengobatan: éjaan, replaced: saderengipun → sadèrèngipun, ketingal → katingal (2))
== Pengobatan ==
1. Pemaringan zat besi (Fe)
Kanggem ngatasi anemia ingkang jelas penyebabipun, maringi Fe kirang berhasil, saderengipunsadèrèngipun penyebab dipunatasi.
Anemia ingkang boten terlalu abot (sedengan) biasanipun dipunsebab aken keranten pendharahan.
Preparat Fe biasanipun dipunparing wonten wujud garam (kados Ferrous sulfat, glukonat utawi fumarat) utawi wonten wujud gabungan kalih gula (sacharat) ingkang dipunparing per oral nanging perlu dipunpertimbangaken pemaringan obat maag (antasida) lan dhaharan ingkang ganggu nyerapipun preparat besi (Fe), manawi penambahan vitamin C saged ningkat aken penyerapan Fe
Preparat Fe wonten ing wujud kapsul nyerapipun kirang saé, nanging kados punika pemaringan Fe per oral tebih lebih aman dipunbandhingaken kalih pemaringan kanthi suntikan. Pemaringan Fe suntikan biasanipun dipunparingi wonten ing penderita ingkang kirang toleransi manawi dipunparingi per oral uatawi keranten penderita keicalan kathah getih kados wonten ing congenital teleangiectasi hemorrhagic (kadadosan pelebaran pembuluh kapiler wekdhal lair)
Respons pemaringan zat besi nembé ketingalkatingal sasampunipun 7-10 dinten. Hal punika ketingalkatingal wonten ing preparat sel retikulosit (sel enem bakal dados sel getih abrit)
Manawi kalih pemaringan Fe anemia boten saged dipunatasi punika pendharahan taksih teros berlangsung utawi wonten prosès keganasan wonten ing lebet tubuh penderita.
2. Transfusi getih
348.872

besutan