Gendéra Indonésia: Béda antara owahan

9 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: nduwèni → duwé (3)
(éjaan, replaced: Aceh → Acèh (2), Jèrman → Jerman, nggunaaké → nggunakaké)
(éjaan, replaced: nduwèni → duwé (3))
 
== Arti werna ==
Gendéra Indonésia nduwèniduwé makna filosofis. Abang ateges wani utawa kendel, putih ateges suci. Abang nglambangaké awaking manungsa, sauntara putih nglambangaké jiwaning manungsa. Kaloroné silih njangkepi lan nyampurnaaké kanggo Indonésia.
 
Ditilik saka kaca tingal sajarah, wiwit biyèn werna abang lan putih kaloroné ngandhut makna sing suci. Werna abang mèmper karo werna gula jawa/gula aren lan werna putih mèmper karo werna [[sega]]. Rong bahan iki dadi bahan utama ing masakan Indonésia, mliginé ing pulo [[Jawa]]. Nalika [[Karajan Majapahit]] berjaya ing [[Nuswantara]], werna panji-panji sing dipigunaaké ya iku abang lan putih (umbul-umbul abang putih). Wiwit biyèn werna abang lan putih iki déning [[wong Jawa]] dipigunaaké kanggo upacara slametan kandhutan bayi sawisé umuré patang sasi ing njeron rahim arupa bubur sing diwènèhi werna abang separo. Wong Jawa percaya yèn [[meteng|ngandhut]] iku diwiwiti nalika manunggalé unsur abang minangka lambang ibu, ya iku [[getih]] sing wutah nalika sang jabang bayi lair, lan unsur putih minangka lambang bapak, sing ditandur ing guwa garba.
 
== Kamèmperan karo gendéra nagara liya ==
Gendéra iki mèmper karo gendéra nagara [[Gendéra Monako|Monako]] lan [[Gendéra Solothum|Solothum]] sing nduwèniduwé werna padha nanging rasioné béda, saliyané iku gendéra iki uga mèmper karo [[Gendéra Polen]] sing nduwèniduwé werna sing padha nanging wernané walikan.
 
== Rujukan ==
350.349

besutan