Aténa: Béda antara owahan

8 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: disebut minangka → sinebut, kilometer → kilomèter
c (Bot: Panggantèn teks otomatis (-Delengen uga +Uga delengen))
(→‎top: éjaan, replaced: disebut minangka → sinebut, kilometer → kilomèter)
| Periferia: || [[Attika]]
|- style="background: #ffffff;"
| [[Wewengkon]]: || 38 [[kilometerkilomèter pasagi|km²]]
|- style="background: #ffffff;"
| [[Penduduk]]: || 745.514 jiwa <small>''(2001)''</small> atau 4.070.734 jiwa kanggo aglomerasi Athena Raya <small>''(2005)''</small>
 
'''Aténa''' ([[basa Yunani|Yunani]]: Αθήνα ''Athína'', IPA /a'θina/) iku [[kutha krajan]] nagara [[Yunani]]. Pedhunungé ana 750.000 nanging ing tlatah métropolitan ana 4,0 yuta jiwa.
Athena uga asring disebut minangkasinebut asalé peradaban ''barat'' amarga rupa-rupa prèstasi budayané ing [[abad ka-4]] lan [[Abad ka-5|k-5]] lan ndadèkaké sugih yasan, monumen, lan karya seni kuna. Salah sijiné kang paling kondhang ya iku [[Acropolis]] sing dadi salah sawijining bukti seni Yunani klasik. Rupa-rupa warisan budaya iki direnovasi nalika ngadhepi [[Olimpiade Athena 2004]].
== Transportasi ==
[[Gambar:Attica 06-13 Athens 20 View from Acropolis Hill - pano.jpg|thumb|left|300px|Panorama of parts of central Athens.]]
352.737

besutan